Външният министър на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предупреди в петък, че ливански и

...
Външният министър на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предупреди в петък, че ливански и
Коментари Харесай

Иран предупреди: Ливански и палестински екстремисти готвят отговор на операцията в Газа

Външният министър на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предизвести в петък, че ливански и палестински екстремисти държат " пръст на спусъка "  в очакване на израелската сухопътна атака в ръководената от Хамас Ивица Газа, оповестява Агенция Франс Прес.

" Това, което разбрах от това, което чух от тях и проектите, които имат - те държат пръста си на спусъка ", сподели той.

Говорейки пред Националното публично радио на Съединени американски щати от Организацията на обединените народи, където той участва на сесия на Общото заседание за рецесията, Амир-Абдолахиан сподели, че дейностите на екстремистите ще бъдат " доста по-мощни от това, на което сте очевидци ".

" Затова имам вяра, че ако тази обстановка продължи и дамите, децата и цивилните продължават да бъдат убивани в Газа и на Западния бряг, всичко ще бъде допустимо ", сподели той.

Както е известно, Иран поддържа Хамас и има близки връзки с Хизбула. Амир-Абдолахиан обаче настоя, че екстремистите ще вземат решение сами, а не по разпореждане на Иран.

" Ние в действителност не желаеме този спор да се популяризира ", сподели той.

Изказването му пристигна, откакто президентът на САЩ Джо Байдън подреди въздушни удари по два обекта в Сирия, за които се твърди, че са употребявани от елитната Революционна армия на Иран.

Пентагонът дефинира ударите като премерено отмъщение след ударите на подкрепяните от Иран милиции в Ирак и Сирия, които убиха американски боен, а други 21 американски военни получиха леки пострадвания.

На 7 октомври бойци на Хамас нахлуха през границата на линията Газа, убивайки 1400 души, най-вече цивилни, и взеха повече от 220 заложници в най-лошото клане в историята на Израел.

Израел отвърна на удара с безмилостна бомбардировка, която съгласно управляваното от Хамас здравно министерство на Газа е умъртвила 7326 души, най-вече цивилни, сред които 3038 деца.

Израелските отбранителни сили оповестиха късно в петък, че уголемяват сухопътните интервенции в Ивицата Газа. Това стана на фона на призиви на западни водачи за помирение и отбрана на цивилните там. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР